24-годишната Хана Гутиерес-Рийд, отговаряща за огнестрелните оръжия на снимачната площадка на уестърна

...
24-годишната Хана Гутиерес-Рийд, отговаряща за огнестрелните оръжия на снимачната площадка на уестърна
Коментари Харесай

Как се стигна до смърт на снимачната площадка

24-годишната Хана Гутиерес-Рийд, отговаряща за огнестрелните оръжия на снимачната площадка на уестърна Rust, където артистът Алек Болдуин простреля несъзнателно човек и рани различен, наподобява носи най-малко част от отговорността за случилото си. Още преди съдбовният случай нейни сътрудници я описват „ зелен и неопитна “, съобщава Daily Mail. 
 
Два източника от продукцията на кино лентата с Никълъс Кейдж The Old Way - първият за Гутиерес-Рийз като оръжейник, твърдят, по време на снимките тя е дала на 11-годишно дете-актьор неизпитан пистолет на снимачната площадка. „ Няколко пъти я виждахме да зарежда оръжия с халосни патрони по метод, който смятаме за рисков “, сподели един от източниците.

Други специалисти добавят, че виновност също има и Дейв Холс, асистент режисьорът, който не е проверил лично пистолета, преди да уведоми Алек Болдуин, че е безвреден за потребление. „ Той трябваше да бъде

 

Последната линия на отбрана ,

но се провали “, каза един от източниците от снимачната площадка. „ Той е последният човек, който трябваше  да провери огнестрелното оръжие “.

В заповедта за обиск, оповестена в петък, се споделя, че Гутиерес-Рийд е оставила три оръжия  на количка отвън снимачната площадка, а първият помощник режисьор Дейв Холс е грабнал едно от тях и го занесъл на Алек Болдуин, без да знае, че е заредено с бойни патрони.

„ Студено оръжие!` е извикал Холс, предавайки пистолета на Болдуин с фразата, с която  сигнализира на актьорите и екипажа, че револверът е безвреден за потребление от актьорите, се споделя в заповедта.

Секунди по-късно, заснемайки сцена в черква в жанр Дивия Запад, Болдуин е насочил оръжието към камерата и натиснал спусъка, улучвайки снимащата го Галина Хътчинс смъртоносно в гърдите и ранявайки режисьора Джоел Соуза, който стоял зад нея. При монтажа по-късно фрагментите са щели да бъдат съединени по този начин, че да да наподобяват като че ли Болдуин стреля по различен персонаж.

Източници от снимачната площадка на Rust настояват, че съдбовният случай, при който загина 42-годината Хътчинс и бе ранен 48-годишния Соуза, е резултат от

 

Сривове с безопасността отгоре до долу .

Вече бе обявено за поне два предходни случая с оръжия, седмица преди гибелта на Галина Хътчинс. Членовете на профсъюза са  напуснали продукцията часове по-рано заради опасения за сигурността. Те се оплаквали от изключителна работа, лоши  условия и други случай с оръжия  дни по-рано.

В интервю за подкаст преди месеци, по повод  работата ѝ  като оръжийник на филма The Old Way с Никълъс Кейдж, Хана Гутиерес-Рийд споделя, че когато получила предлагането преди началото на снимките „ не е била сигурна, че е готова за работа.

„ За малко да откажа, тъй като не бях убедена дали съм подготвена, но всичко мина много безпрепятствено “, споделя младата жена. Тя също призна, че е смята зареждането на оръжията с халостни патрони за „ най-опасната “ част от работата си и е потърсила помощ от татко си, известен холивудски  оръжейник, с цел да преодолее страха.

Експерти споделиха пред DailyMail.com, че сигурността на снимачната площадка нормално е извънредно строга и бойни патрони не се използват при фотосите, тъй че остава неясно за какво в реквизитното оръжие изобщо е имало такива.

Забавления с оръжие преди смъртоносния случай

Източници споделиха, че на снимачната площадка на Rust постоянно не са били спазвани елементарните стандарти за сигурност в промишлеността, в това число инспекция на оръжия. Те настояват, че най-малко един от операторите се е оплакал на продуцента за проблеми със сигурността, през уикенда откакто в съботата преди случая на два пъти в ранчото Bonanza Creek са били създадени изстрели от оръжия, които би трябвало да са обезопасени.

Като оръжейник на кино продукции Хана Гутиерес Рийд постоянно се е срещала с актьори и други членове на екипи, които се страхуват от оръжия, или напратив — обичат да стрелят. Тя импозволявала да стрелят с реквизитни оръжия, употребявани във кино лентата — с цел да свикнат, или за развлечение. Това изяснява по какъв начин е станало допустимо в реквизитното „ кино “ оръжие, да се окажат бойни патрони. Това, което младата жена харесвала най-вече в работата си, било че може да помога на хората да видят, че „ оръжията са страхотни “. 

„ Мисля, че най-хубавата част от работата ми е просто да покажа на хората, които нормално се плашат от оръжия, какъв брой безвредни могат да бъдат и по какъв начин в действителност не са проблем, в случай че не бъдат сложени в неверни ръце “, сподели Рийд в изявление за подкаст в септември. С цената на един човешки живот месец по-късно, тя ддействия потвърдиха, че е била изцяло права 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР